Flotte turer i Trysil

Det er nok av ting man kan finne på, i et flott land som Norge. Jeg tenker nå på naturopplevelser, og fortsatt med det våte element som en viktig faktor.

Flotte turer i Trysil

Det kan være fort gjort å låse seg litt fast, og gjerne gjenta de turene man allerede har opplevd. Dette kan jeg forstå, fordi man vet hva man liker og hva man trives med – men hvorfor ikke ta sjansen på noe nytt? Livet er rett og slett for kort, til å rekke over alle de flotte opplevelsene som Norge har å by på. Så jeg har i alle fall endret meg litt på dette området, nå er målsettingen å oppleve mest mulig nytt – og det å tørre å ta sjansen på steder og aktiviteter jeg enda ikke har opplevd. Nå skal vi ta en tur til det Indre Østlandet, vi skal inn til den vakre kommunen Trysil – som kanskje er mest kjent for skisport og mange hytter.

Varierte tilbud til fjells og i lavlandet

Om man tar utgangspunkt i sentrum av Trysil, så har du uante muligheter i en omkrets av noen ganske få kilometer. I fjellet er det fjellvann og småelver som råder, mens i dalbunnen finner du den vakre og rolige Trysilelva. Innbygda og områdene rundt, kan være et greit sted å ha base. Her finnes det både campingplasser og hoteller, og er Trysil kommune sitt kommunesenter.

Rafting eller kanotur

Trysil kan by på mer enn ski, det er det ikke noen tvil om. Men fordi at tilbudene er så mange, tenker jeg å avgrense fokus til å gjelde rafting og flåtetur. Begge disse aktivitetene er verdt å få med seg, så det kommer egentlig mest an på hva du søker – og ikke minst hvor mye tid du har satt av til ditt Trysilbesøk.

Rafting er for alle

Rafting er for alle

Det er ikke noen tvil om at adrenalinet øker når man rafter, og blodet bruser i takt med brusingen fra vannet i elva. Men husk at det finnes mange nivå av denne vannsporten, så dette er noe man kan ha med hele familien på – vel og merke om barna er seks år eller eldre.For ungdom og voksne, tilbys det ganske så mye mer heftige rafting turer. For de viderekommende og de mest erfarne, er en ekstremtur på elva Drevja kanskje noe for deg. Felles for alle turene, er at du får flotte naturopplevelser – som kanskje bare Trysil kan tilby deg.

Dagstur med kano på Trysilelva

Det å oppleve naturen fra elva, er noe helt for seg selv. Hvis man leier kano i Innbygda, kan du oppleve svært mye noen kilometer nedover i elva. Dette er den samme elva, som man kan legge ut på flåtesafari – men da er det kjekt å ha mer enn en dag til rådighet.For å komme seg opp til startstedet, kan man avtale henting på avtalte steder langs elva. Trysilelva er et eldorado for fisking og også for bading. Men husk å sjekke ut betingelser for fiske, da det kreves fiskekort de fleste steder.