Fotosafari

Det er så uendelig mange fine plasser å begi seg til med kamera hengende rundt halsen. Noen begrensninger er det selvfølgelig siden vann skal være med, men det er fortsatt utrolig mengder plasser. Du har sikkert dine favorittplasser og du kjenner sikkert igjen andre som har andre favoritt plasser. Noen har vært på sin favoritt plass en gang i livet, mens andre er der hver helg. For eksempel er det jo populært med campingvogn stående en plass med sjøen i umiddelbar nærhet.

Norden

Jeg fortsetter med å plukke helt tilfeldige plasser å omtale da det helt umulig for meg å rangere slike plasser som det finnes så mange av. Hele norskekysten er jo full av plasser hvor du kan få tatt utrolige bilder sammen med eller i forbindelse med vann. Og i tillegg alle de forskjellige plassene i innlandet hvor det finnes innsjøer og så videre. Sverige har det også på samme måten med utrolig mange plasser opp langs svenskekysten. Danmark er jo nesten helt omgitt av vann, og da til slutt Finland med alle innsjøene sine. I tillegg til noe kystlinje.

Norden

Finland

Finnene har også kilometer på kilometer med kystlinje, så her er det utrolig mange plasser. Jeg kunne sikkert ha nevnt både den og den plassen, men tror jeg skal nøye meg med å liste opp fylkene i Finland som dekker det meste av kystlinjen deres. Lappland, Norra Österbotten, Mellersta Österbotten, Österbotten, Satakunda, Egentliga Finland, Åland, Nyland, Östra Nyland og Kymmenedalen. Uansett om jeg nå har fått meg alle eller ikke så er det ingen problemer med å forstå at her er det utrolig mange plasser man kan reise – og alle er i nærheten av vannet.

Sverige

Den svenskekysten er også meget land og det er mange plasser igjen å nevne. I vestre delen av Sverige starter det jo helt på grensen til vår egen kystlinje ved Svinesund. Det går der sydover og runder rundt og helt opp til nord for Luleå og igjen til det treffer Finske grensen. Hvor mange kilometer med kystlinje det blir har jeg ingen oversikt over. Men regner heller ikke med at noen har problemer med å forstå at hele denne strekningen gir mange utrolig fine plasser.

Danmark

I Danmark er det svært lite av landet som ikke er kystlinje. Kun grensen mot Tyskland i syd er det fastlands grense. Og siden landet igjen består av flere øyer, så betyr jo det enda flere plasser og enda mer grenser mot vannet. Vi snakker mange kilometer rundt hele vår nabo i syd også.

Resten

Når jeg først nevnte Norden så må jeg jo ikke glemme alle de kilometerne med kyst som finnes rundt de resterende landene som også tilhører Norden da.  Grønland, Island, Færøyene og Åland.  Her er det så mange plasser å beskrive på alle de nevnte plassene i denne artikkelen at jeg kunne vel har blitt sittende å skrive resten av mitt liv og latt skrivingen gå i arv i generasjoner. Men det skal jeg ikke gjøre. Jeg stopper med dette og så får du heller finne frem til din favorittplass på en eller annen måte selv.

Resten