Lunefull sjø og nytelse på cruise

Sjøen er spektakulær nesten uansett hvor i verden du begir deg ut på eller ned til vannet. Men vann kan være ganske så farlig også – det kan kreve liv og det kan snu om meget raskt fra å være stille å rolig til å bli en meget «hissig» omgivelse. Så man skal alltid ta sine forhåndsregler uansett så lenge man er i kontakt med sjø og vann. Det er mange som har fått seg både en og flere overraskelser med at været har snudd før de har rukket å snu om. Men det er jo mye som blir arrangert slik at alt blir ivaretatt for deg. Hva med et cruise på et av de majestetiske skipene du bare har sett på TV?

Oslo – New York

Hva med et cruise ut fra Oslo havn og 14 dager eller netter om bord i et slikt majestetisk skip. Vi kan se litt på et cruise som går slik med skipet Legend of the seas som seiler for rederiet Royal Caribbean Cruise lines. Dette blir bare et eksempel da cruiset vi har brukt som utgangspunkt for informasjon allerede har seilt.

Lunefull sjø og nytelse på cruise

Om bord

Etter å ha kommet om bord og båten legger fra kaien så går først strekning bare ned til Kristiansand. Men det blir en stille og rolig første aften om bord for skipet går om ettermiddagen fra Oslo, men ankommer ikke Kristiansand før tidlig neste formiddag. Andre dagen av cruiset tilbringes i Kristiansand. Videre avgang om kvelden og kurs mot Shetlands øyene. Man hele dag tre blir ute i rom sjø før Shetland kommer til syne på morgenen dag fire. Der tilbringes dagen før kursen på kvelden settes i retning Færøyene og Torshavn. Der ankommer skipet tidlig neste formiddag. Fra Færøyene blir det en dag i sjøen igjen før skipet lagger til kai i Reykjavik på Island. Der skal den oppholde seg det neste et og et halvt døgn. Like etter lunsj på dag åtte settes kursen vestover ut i åpent hav mot Canada. De neste fire nettene skal tilbringes i åpen sjø igjen før skipet ankommer til Canada – St. John’s på New Foundland. Der blir skipet liggende kun noen timer før kursen settes sydover mot New York. Men den siste turen tar litt over to og et halvt døgn. Dette var i korte trekk hvordan et cruise fungerer. På de forskjellige stoppene kan de kjøpes utflukter i mange varianter. Eller dersom det er fint vær så kan man bare slappe av om bord i skipet og nyte de fasilitetene det har å by på.

Rederier

Mulighetene for slike cruise er mange. Noen få seiler ut fra Oslo som dette jeg har beskrevet. Men tar man et fly ut til en av de store havnebyene i Europa eller over dammen til USA, ja da er mulighetene mye større og tilbudene varierte. Og jeg tror at mange tror at cruise er veldig dyrt, men skal man på ferie så går det penger uansett. Husk at på slike cruise er som oftest all mat og drikke inkludert. Samt bruk av en del fasiliteter om bord. Sjekk det og jeg tror du vil bli overrasket.

Rederier