Med vann i kikkerten eller linsen

Med denne web adressen synes jeg det passer og skrive litt om steder man kan se havet eller i hvert fall vann. Fotografere og bringe hjem nydelige bilder. Stedene kan være både nasjonale og internasjonale. Selv om adressen heter «bølgeblikk» så kan det være at det er bevegelser i det vannet jeg har utsikt til. Jeg har ingen fastlåst plan, men vi får se hvor vi ender opp etter hvert som vi kommer i gang. Sammen med en beskrivelse av de forskjellige spektakulære plassene kan det kanskje også bli noe stedsinfo og ting som finnes i nærheten.

Norsk perle

Vi kan jo starte nasjonalt med en virkelig perle både for øyet og for kamera og alt. Uansett hvor man er langs denne fjorden så er det et syn du aldri vil glemme. Får du solen og riktige lysforhold kan du være heldig å få bilder som er helt utrolige. Geirangerfjorden er rundt 15 kilometer lang der den slynger seg inn mellom fjellene og inn til bygda Geiranger. Langs fjorden innover er det mye høye fjell som stammer fra istiden og som isbreene har formet. Flere fosser kan du også bivåne på veien innover fjorden. Friaren og De syv søstre eller Brudesløret med flere. Historien om Friaren kan du lese her og følge linkene videre.

Norsk perle

Det er plass til ganske store skip for å snu innerst i Geirangerfjorden, så det er en populær plass for utenlandske skip å gli innover for å se denne naturperlen. Lang vannkanten er det også en del fruktproduksjon, da klimaet er ganske mildt i området hele året. Men det er selvfølgelig ikke bare innerst inne i Geirangerfjorden du kan finne perler langs norske fjorder. På vei inn til Geiranger vil du passere mye som også kan være helt utrolig å se på. Noen ganger avhenger det av tiden på døgnet man passerer slike perler. Andre ganger er det været i sin helhet som spiller inn. Avstanden du passerer fra dette, tempoet du passerer i og vinkelen du får se dette fra for å nevne noen forskjellige varianter.

Mange plasser

Om du kommer landeveien eller sjøveien mot disse forskjellige plassene betyr også mye. Men husk det er ikke alle plasser man kan sitte og kjøre bil frem. Mange steder må du nok ut og ta på gode sko og frem med tur utstyret for å komme frem til slike perler.

Storfjorden

La oss anta at det er sjøveien som er tingen denne gangen. Så turen innover Storfjorden for å komme inn til Geiranger er også et utrolig skue mange plasser. Du passere mange små tettsteder, mange naturperler og mange holmer og skjær. Så innover denne veien kan du se livet i naturen på nært hold, du kan studere hva isbreene dannet for tusenvis av år siden og du kan se hva som er fra dagens samfunn. Storfjorden strekker seg fra Ålesund og innover til Stranda, Tafjord og som omtalt Geiranger. Ha en kjempefin tur dersom du velger å ta turen opp i disse områdene.