Mye å finne på i Oslofjorden

For en som er født og oppvokst i Oslo, finnes det ikke noe sted i Norge som betyr like mye som Oslofjorden. Om man tar med seg både Indre- og Ytre Oslofjord, er det mange flotte steder og ikke minst opplevelser knyttet til dette paradiset av en fjord.

Jeg må jo innrømme at det finnes mange fjorder i Norge, som har storslått natur med ville fjell og fossefall. Men uansett om det gjelder fjorder, fjell, skog eller vidder, så har de alle sammen sine særegenheter og sjarm. Men jeg er nok ganske så påvirket av opplevelser opp gjennom mange år, når det kommer til Oslofjorden og nærområdet. Så la oss se litt på hva som finnes av tilbud, og dette er kun et lite utvalg av mange alt man kan ta seg til året rundt – og da spesielt på sommerstid.

Tornado Adventures

Dette er et konsept for de som liker fart og spenning, det ligger kanskje litt i navnet også. Arrangøren heter New Options, og de kan tilby noe helt annet enn andre aktører som tilbyr opplevelser på og ved Oslofjorden. Tornado Adventures består av et samarbeidsopplegg, hvor flere aktivitetsaktører samarbeider. New Options har hovedbase i Oslo, men finnes også på Sørlandet.

Mange tilbud

Kundegruppen til New Options favner ganske så bredt, og aktivitetene deres er konferanse, kurs og forskjellige type events. RIB`er og seilbåter er de båttypene de tilbyr, størrelsen på seilbåtene er 49 fot og er av typen Jeanneau. RIB`ene er av typen Tornado. Men de har også mange flotte steder på land, hvor man kan oppleve forskjellige aktiviteter og ofte et skreddersydd opplegg. Eksempelvis kan det nevnes seilekurs, regatta, kokkekurs eller for den saks skyld en pubrunde. Som man forstår er det mye å velge i, og tilbudene treffer nok de fleste.

Velsmakende mat i flott natur

En av de mest populære aktivitetene som de tilbyr, er at man legger ut på kortere eller lengre tokt/seilaser med seilbåt eller RIB. Underveis så har man mange destinasjoner å velge blant, for å innta et bedre måltid. Når man ankommer står kokken allerede klar med maten, med god mat og drikke. Her kan det være treretters- eller flere retters-middag, alt etter hva kunden selv ønsker underveis. Det er også populært med grillmat, og det finnes flere grillretter i menyen deres.

Velsmakende mat i flott natur

Kjente og idylliske perler

Færder, Gullholmen, Kavringen, Strømtangen, Steilene, Filtvedt, Oscarsborg, og Gåsøya. Som man ser mangler det ikke av valgmuligheter, for steder hvor man kan legge til for sine turer. Alle stedene er flotte og sjarmerende, med hver sin stil og preg.

Sikkerhet alltid i fokus

Det å gi kundene spennende og spektakulære opplevelser, krever mye av arrangøren. Sikkerheten er ivaretatt av et HMS-system, som alltid er en del av gjennomføringen og det slurves aldri med risikoforebyggende tiltak. I tillegg til de lokasjoner som allerede er nevnt, finner man Tornado Adventures i Nord-Norge, Sverige og Finland. I Sverige er det Stockholm som er basen, mens Helsinki er den finske basen. Det at dette er en stor og seriøs aktør, er det ikke noen tvil om.