Seilinger på ulike steder i Norge

Langs hele norskekysten finner man fjordarmer som sniker seg innover i landet. På disse fjordarmene er det mange steder mulig å bli med på en liten sightseeing innover disse fjordarmene. Noen steder fra et punkt til et annet, mens andre gnager blir det liksom en rundtur. Jeg skal forsøke å lage en slags liste med litt enkle opplysninger om slike turer og muligheter på forskjellige plasser oppover i landet. Er man heldig på slike turer så er det blikk stille vann og man kan få en utrolig opplevelse. Utrolige bilder av fantastisk natur kan man også få på slike turer. Mye høye fjellsider og fosser som kommer nedover fjellsidene og treffer ikke langt unna der dere seiler på de rette stedene.

Stavanger og Rogaland

Lysefjorden og en seiling innover der er alltid populært. I hvert fall på dager med fint vær. Innover Lysefjorden kommer man jo blant annet forbi den verdensberømte turist attraksjonen Preikestolen. Dette stedet har bare blitt mer og mer populært nå etter tusenårs skiftet. Nå er det over 200 tusen turister som kommer hit hvert eneste år. Og dette tallet har bare vært økende. Andre ting du kan se på vei innover Lysefjorden er jo nesten selvfølgelig fantastisk natur. Dyrene langs fjorden, Flørlitrappene, Kjerag platået og Kjerag bolten.

Stavanger og Rogaland

Boknafjorden

En annen fjord med utallige side og delfjorder er nettopp Boknafjorden. Den starter ved Karmøy i den nordre delen og Tungeneset i syd. I syd er det nordre delen av Jæren. Rennesøy er den største øyen i området, men det finnes mange mindre og utrolig frodige øyer her. Listen med alle de mindre fjordarmene som strekker seg ut fra Boknafjorden og i alle retninger er mange. Listen kan du selv se her.

Hordaland

Hordaland

Beveger vi oss litt lenger nordover, så kommer Bjørnafjorden og Hardangerfjorden når vi kommer opp i Hordaland. Det er samme situasjonen her som i Rogaland. Utrolig mange sidearmer på fjordene og mange fantastiske øyer. Det finnes flere arrangerte turer som seiler sundt omkring i områdene. Hardangerfjorden er jo blant de aller lengste fjordene i verden, men bare nest lengst i Norge. Sognefjorden strekker seg lenger. Men innover i Hardangerfjorden kan du se isbreen Folgefonna for eksempel. Du kan oppleve lakseoppdrett i stort monn – dette er et av de største oppdrettsområdene i Norge. Skal du forsøke å fiske så husk å skaffe tillatelse – det er nødvendig for å fiske laks her. Antallet sidearmer ut fra Hardangerfjorden er også meget stort. Så jeg velger heller å gi dere en link fremfor å ramse opp alle de navnene her. Linken finner du her.

Norges lengste

Kunne sikkert ha skrevet en bok om fjorder og fjordarmer i Norge. Men en fjord det er umulig å komme utenom er jo Sognefjorden som er både lengst og dypest. Over 200 kilometer på det lengste og over 1,3 kilometer på det dypeste. Både Sognefjorden og Hardangerfjorden har også et godt rykte i internasjonal sammenheng. Så å skrive så mye om noen av dem er vel kanskje unødvendig. Men nå er de nevnt i hvert fall. Håper du får en minneverdig fin tur dersom du noen gang skulle ta en fjord seilas i Norge. Det er utrolig mange flere fjorder enn de jeg har nevnt her. Kanskje kommer jeg med mer litt senere.

Norges lengste