Tilbake i Norden for å fotografere mer vann

I Norge er det ikke vanskelig å få bilder der vann er med i motivet eller hovedmotivet. Vi har en utrolig kystlinje og mange øyer utenfor fastlandet. Hvor man kan få de beste bildene er vel en diskusjon ingen har noen fasit på. Du liker dette stedet best, mens jeg insisterer på at dette stedet er så mye bedre. Slik kan diskusjonen gå i times vis dersom noen ønsker dette. Men jeg skal ikke ta noen diskusjon, men bare plukke ut noe helt tilfeldige plasser her og der langs vår langstrakte kyst. «Here we go».

Vestlandet

Oppover langs kysten på Vestlandet i vårt eget land finner man utrolig mange fine plasser også. Det finnes alt fra fine strender til fjell og fjorder langs hele kysten oppover der. Så dersom du reiser dit med kamera for å ta bilder og ikke finner noen måte å komponere bilder på der – da vet jeg nesten ikke hva jeg skal anbefale. Også her som så mange andre steder er det nesten bare din egen fantasi som setter en stopper for hva du kan finne på av motiv sammensetninger. Dette gjelder det samme langs hele norskekysten helt fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Er det noe land som har bedre og lengre kystlinje enn Norge prosentmessig. Man må da selvfølgelig se bort fra de landene som er ei øy og har vann på alle kanter!

Vestlandet

Bornholm

Bornholm ligger syd øst for det svenske fastlandet og man skulle lett kunne tippe at øya tilhører Sverige. Men den er faktisk dansk. Man må ta ferge for å komme til Bornholm. Og det går ferge fra tre av landene rundt øyen – Danmark, Sverige og Tyskland. Danmark med avganger både fra Køge og København, Sassnitz i Tyskland eller Ystad i Sverige. Øya har tilnavn som både klippeøya og soløya. Men begge deler skulle jo være perfekte saker for å kunne fotografere og få fine bilder. Tar du turen dit så vil jeg gjerne se bilder.

Bornholm

Svenske øyer

Sverige har også en hel mengde mindre øyer langs hele sin kystlinje. Men det er to store hovedøyer slik jeg ser det i hvert fall. Da tenker jeg på Gotland og Öland. Med fare for å fornærme noen så påstår jeg at dette er de to flotteste plassene langs den svenske kysten. Da uten sammenlikning på noen plass på fastlandet. Begge øyene er populære turistmål både for svenskene selv og for en del utlendinger. Ôland har veiforbindelse ut fra Kalmar, mens du må ut og seile for å komme til Gotland. Tre ulike steder litt syd fra Stockholm kan man ta fergen for å komme ut til øya. Og bare det å ta fergen ut der kan jo være en fantastisk mulighet til å knipse noen gode bilder! Lenger opp og litt mer direkte mellom Sverige og Finland så finner vi også øye Åland. Dette er også en fin plass med ferger ut flere gnager hver eneste dag.

Svenske øyer

Altså i hele Norden er det muligheter for å finne plasser med mye sjø og vann for å ta bilder med vann i motivet. Lykke til.