Verden rundt med kamera i vannkanten

Det er så mange plasser å velge mellom at det er nesten vanskelig å velge hvem man skal skrive en liten introduksjon om her. Skriver man om den ene herlige plassen man kjenner til så finner man fort en som er minst like bra på nettet ved å gjøre et søk der. Men får bare være litt sta og sette opp noen plasser – herlige plasser er det uansett og de er alle i tilknytning til sjø eller vann. Alle plassene burde det være enkelt å få noen herlige bilder med det flytende elementet i fokus i bildene dine.

Bali

Bali var en gang for lenge siden ubebodd, men for cirka 4000 åe siden begynte øya å bli befolket. Øya ligger inn under Indonesia og har status som provins i det landet. Den er en av landets 34 provinser. Øya ligger med åpent hav i syd, andre øye både i øst og vest, og for så vidt åpent vann også i nord. Med så mye vann så sier det seg selv at det er mange områder hvor man kan finne strender og andre områder for å ta gode bilder.

Bali

Bora Bora

Her snakker vi om å være omgitt av vann på alle kanter. Og det er ikke snakk om bare litt vann. Dette er en vulkansk øy langt ute i det sydlige Stillehavet. Det finnes flere øyer langt ute i havet der nede, og det er fantastiske plasser alle sammen helt sikkert.  På Bora Bora var det registrert under ti tusen innbyggere for noen år siden. Men det kommer jo en del turister til denne vulkanske øya. Øye er omgitt av korallrev og har dermed krystall klart vann og hvite nydelig sandstrender. Her er det vel nesten bare din egen fantasi som stopper hvilke forhold du kan ta bilde av i tropisk sammenheng. Men plassen er mest kjent som en boltreplass for de rike, berømte og velstående.

Bora Bora

Puglia

Tilbake i Europa igjen så havnet valget mitt på Italia, men ikke den mest kjente plassen i Italia. Jeg havnet helt sydøst i Puglia regionen. Dersom man kan si at det finnes noe flatland i Italia så er det her. Dette er i hvert fall den regionen med minst fjell. Hele regionen har kyst mot Adriaterhavet og det er ikke veldig langt over til Albania. Ser du på kartet så er Puglia Hælen av «skoen» Italia. Men da men hele den lange kystlinjen så er det mye vann og strender – så dermed atter en gang store muligheter til å få idylliske og gode bilder med vann som tema. Om det blir bølgeblikk når du er der kan man jo ikke forutsi, men du kan jo håpe at du treffer en fin dag i hvert fall.

Puglia

Utrolige umuligheter

Jeg kunne fortsatt i det nesten uendelige med å skrive om plasser rundt omkring i verden. Det kommer nok enda flere artikler for jeg synes det er veldig gøy å sjekke alle disse plassene man kan besøke også. Men dette får være nok for denne gang.