Verdens plasser med forskjellig sjarm

Det er komplett umulig for meg å finne frem til alle de stedene i verden hvor man kan tilbringe tid med et foto apparat og ta bilder av vann i utrolige settinger. Det er så mange steder i verden og i mange forskjellige situasjoner. Du har den «røffe» verden med sjøen og dens krefter kanskje oppover langs norskekysten og på Canada siden. Men så finnes motsetningene til dette lenger syd i for eksempel i mange settinger rundt de forskjellige hav. Atlanterhavet, det karibiske hav, Stillehavet, Middelhavet og det Indiske hav – bare for å evne noen.

Foto plasser

Jeg begynte vel denne serien med å skrive om at jeg skulle finne frem til plasser hvor man kunne ta utrolige bilder med kamera og med «vann i linsen». Altså bilder som kunne foreviges hvor man så sjøen eller havet i en eller annen sammenheng. Det er så mange forskjellige plasser å velge mellom at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal starte. Men uten å sette noen i noen form for rekkefølge så tar jeg noen tilfeldige her og der rundt omkring i verden. Og tilfeldig da så begynner jeg på;

Santorini

Dette er en øy som tilhører Kykladene og ligger i Sør Egeerhavet. Øya er ikke større enn 76 kvadratkilometer og for noen år siden var det registrert drøyt 15 000 faste beboere på øya. Men tar du turen til denne fantastiske plassen så husk kamera og mye kapasitet. Du vil få anledning til å ta mange utrolige bilder.

Santorini

Maldivene

Fra søndre del av Europa forflytter vi oss nå til en stat i Indiahavet. Maldivene er en del av en atoll gruppe. En atoll er en av flere øyer som er dannet av koraller og som igjen har en grunn lagune helt eller delvis rundt seg. Atoller kommer der hvor det er gamle vulkaner som kommer opp fra havbunnen og kan reiser seg fra dypet og bli helt nedenfra og opp flere tusen meter. Hele gruppen som heter Maldivene består av så mye som nesten 1200 øyer og ligger 65 mil sørvest for Sri lanka. Kunne selvfølgelig ha beskrevet flere av alle disse øyene og fått en lang artikkel ut av det. Men skal nøye meg med å si at her bør du ha kamera klart og du kan knipse mange utrolige motiver.

Maldivene

 

Ipanema Beach, Rio de Janeiro

Sambaens og karnevalets hjemby – Rio de Janeiro og Ipanema Beach. Dette er bare en del av Rio de Janeiro og det er her de mer velslåtte i byen bor. Stedet har flere kjente ting. Ikke bare er stranden godt kjent og en av byens best besøkte strender, men også kveldstid, i den nordlige enden, strømmer folk til for å se den kjente og vakre solnedgangen. Her er det viktig med kamera så du kan knipe alt og ha som minner senere. En annen grunn til at stedet er så velkjent er sangen «Jenta fra Ipanema» som har rast gjennom verden flere ganger siden den ble spilt inn første gangen på 60 tallet. «Garota de Ipanema»; eller: «The Girl from Ipanema» er original tittelen på sangen.

Ipanema Beach, Rio de Janeiro

Det finnes enda mange slike plasser – kanskje skriver jeg noen flere korte presentasjoner av andreplasser – følg med!