Naustholmen

marker-icon
Vis kart
  • Tiltakshaver
    Randi Skaug v/ Naustholmen
  • Ferdigstilt
    2024

På Naustholmen i Steigen, en av Nord-Norges skjulte perler, har vi i Bølgeblikk Arkitekter hatt gleden av å samarbeide med Randi Skaug, eier av Naustholmen Adventure Island. Her har vi utviklet to unike prosjekter som speiler den storslåtte naturen på øya. Gjennom kreative løsninger og moderne design har vi skapt «Tank You» – et overnattingssted utenom det vanlige – og en sauna som inviterer til dyp avslapning og naturopplevelser.

“Jeg satt i senga med katten da jeg fant Naustholmen på Finn.no. Da jeg skjønte at hele øya var til salgs, ikke bare husene, kjøpte jeg den. Ikke for å sitte alene med ekko i veggene, men for å skape et vennlig sted i en litt ufredelig verden. Naustholmen ble den åttende fjelltoppen min, etter Seven Summits.”

Randi Skaug

Noen prosjekter er helt unike. ‘Tank You’ er et av disse!

Tanken, som nå heter Tank You, er en tidligere dieseltank, en sjelden bygningstype som skaper variasjon og mangfold i kulturmiljøet. Eier Randi Skaug ønsket å skape nytt liv i den, og engasjerte Bølgeblikk til å tegne om tanken til et overnattingssted for gjester på Naustholmen Adventure Island. Innvendig er Tank You varm og inviterende, på toppen finner du en nordlysplattform.

«Tank You» har blitt helt spesielt overnattingssted. Med sin sirkulære form og store vinduer som rammer inn naturen utenfor, gir det gjestene en spektakulær utsikt mot fjord og fjell. Her våkner man til bølgeskvulp og rå norsk natur, pakket inn i en unik arkitektonisk ramme. Denne kreative gjenbruken har tiltrukket seg oppmerksomhet fra blant andre Visit Norway, som fremhever «Tank You» som en av de mest uforglemmelige opplevelsene for overnatting i norsk natur.

 

"Jeg vil gjøre den til et utropstegn for endringsvilje og overlevelse i den lille bygda Nordskot, og planen er å trekke eventyrlystne dit. Herfra skal vi tilby naturopplevelse og kulturformidling."

Randi Skaug

Ved vannkanten ligger også en sauna, designet for å gi gjestene en helhetlig og harmonisk opplevelse. Gjennom store vinduer som rammer inn den storslåtte utsikten over fjorden, trekkes naturen inn i rommet. Saunaen, bygget med naturlige materialer og moderne design, ligger i perfekt tilknytning til havet, slik at gjestene kan veksle mellom avslappende varme og forfriskende bad i sjøen – en essensiell del av opplevelsen på Naustholmen.

 

For oss i Bølgeblikk Arkitekter har det vært viktig å skape prosjekter som står i harmoni med den storslåtte naturen på Naustholmen. Både «Tank You» og saunaen er eksempler på hvordan vi, gjennom moderne design og bærekraftige løsninger, kan fremheve det beste av nordnorsk natur og gi gjestene opplevelser som sitter igjen lenge etter at de har reist hjem.