Døhli sykehjem

Døli sykehjem er et pleie- og omsorgssenter som ligger vakkert til i Hakadal like ved Varingskollen. Beliggenheten er i naturområde med flott utsikt av jorder og små skogholt. Bølgeblikk tegnet sykehjemmet med terapibasseng i perioden 2001 til 2006. Senere tegnet utvidelsen av sykehjemmet for å øke antall pasientrom. I samme prosess hadde vi også oppdrag med å utvide dagaktivitetssenteret, frikslivsgruppen og dagsenteret med flere behandlingsrom og terapirom.
marker-icon
Vis kart
 • Tiltakshaver
  Nittedal kommune
 • Bruttoareal
  6 500 m2
 • Prosjektkostnad
  250 MNOK
 • Ferdigstilt
  2006 hovedbygget, 2015 utvidelsen

Sykehjemmet er i tre etasjer med oppbrutte volum som demper bebyggelsen i landskapet. I 2006 ferdigstilte vi sykehjemmet med terapibasseng og fikk senere i oppdrag å prosjektere utvidelsen til 77 pasientrom parallelt med de andre utvidelsene.

– Brukerprosessen har vært avgjørende for å få til en effektiv prosjektering med høy kvalitet på gjennomføringen sier vår arkitekt.

Sykehjemmet er formet som en H med to store, indre sansehager. I underetasjen ligger bl.a. kafe/ kantine, storkjøkken, vaskeri, seremonirom og peisstue. I etasjene over bakken ligger sengefløyene med administrasjon i midtfløyen.

For å unngå ensformige korridorer har vi vinklet de ytre sengerommene. Dette skaper positiv effekt både i korridorer og i en artikulert fasade.