Ila sikkerhetspsykiatri

Bølgeblikk og Ratio Arkitekter skal utvikle forprosjektet (opsjon på gjennomføring) for​​​​​​​​ ​​​​​​​​ Ny sikkerhetspsykiatri på Ila! ​​​​​​​​ ​​​​​​​​ Styret i Helse Sør-Øst RHF godkjente i mars 2022 oppstart av forprosjekt for Ny Sikkerhetspsykiatri (NSP) på Ila. NCC Norge vant oppdraget om prosjekteringstjenestene, sammen med Bølgeblikk, Ratio Arkitekter og COWI som underleverandører. ​​​​​​​​ ​​​​​​​​ Vi er spente og klare for en spennende prosess. Vi får muligheten til å bidra med vår spisskompetanse innen helsebygg, psykiatri og arkitektur- men vi vil også lære mye og utvikle oss videre. Det blir ikke bedre enn det!

Ny sikkerhetspsykiatri inngår i det framtidige målbildet for videreutvikling av Oslo universitetssykehus HF. Følgende virksomheter inngår i Ny sikkerhetspsykiatri: Regional sikkerhetsavdeling (RSA), lokal sikkerhetsavdeling (LSA) og regionalt kompetansesenter for sikkerhet-, fengsel og rettspsykiatri (SIFER). Videre skal Regional seksjon for psykiatri og utviklingshemning/autisme (PUA) inkluderes som en del av Ny sikkerhetspsykiatri.

Videreutviklingen av NSP er planlagt med et bruttoareal på ca. 15.000 m2

Vi er stolte av at våre to arkitektfirmaer har fått dette viktige samfunnsoppdraget, og ser frem til å sette i gang med videreutviklingen av NSP. Vi vil kunne bidra med høy arkitektonisk kvalitet, trygge og robuste løsninger og et godt samspill. I tilbudet har vi vektlagt vårt faglig sterke team og samhandlingskompetanse. Vi er innstilt på å gjøre vårt ytterste for at både byggherre, ansatte og brukere får en god og funksjonell sikkerhetspsykiatri

Terje W Aaneland, Daglig leder i Bølgeblikk og Solveig Dahl Grue, Daglig leder i Ratio arkitekter.

Bildekreditering: M.VC.Herzog/Visualis-images