Marie Joys Hus

Bølgeblikk har rammeavtale med Helse Bergen HF og vant konkurransen om å planlegge og prosjektere nytt sengebygg for barne- og ungdomsklinikken. Marie Joys’ hus er et minisykehus som stod ferdig høsten 2016 og ligger sør for Sentralblokka på Haukelandsområdet. Bygget ble prosjektert med diagonal møne og en terrassehage på det midtre bygget som en hilsen til fjellene i bakgrunnen. Plassen mellom det gamle Hudbygget og Marie Joys´er en flott samlings- og adkomstplass og gir et flott rom mellom de ulike sykehusbyggene.
marker-icon
Vis kart
 • Tiltakshaver
  Helse Bergen HF
 • Bruttoareal
  15 000 m2
 • Prosjektkostnad
  Ca 380 MNOK
 • Ferdigstilt
  2016

Avdelingene som skulle plasseres i det kompakte sykehuset og sengebygget var blant annet akuttmottak, poliklinikker, sengeposter, laboratorium, radiologi, barselavdelinger, undervisning og terapi. Barneklinikken skal benytte sykehuset de første årene til voksen pasienter fra Sentralblokken overtar bygget. Dette skjer i forbindelse med ferdigstillelsen av Barne- og ungdomssykehuset står ferdig i 2022/23.

Marie Joys’ hus har bærende konstruksjoner i plasstøpt betong, men både tak og vegger er kledd med svanemerket Kebony®, som er en miljøvennlig, patentert trebehandlingsprosess utviklet i Norge. Marie Joys’ hus er det første bygget på sykehusområdet på 100 år med trekledning.

Det er det raskeste gjennomførte komplekse bygget som vi har vært med på. Det ble gjennomført på rekord tid og godt innenfor budsjett. Planleggingsfasene frem til anbudsgrunnlaget gikk særdeles raskt og med et ferdig produkt godt innenfor budsjett er dette et kvalitetsbygg vi kan være stolte av.

Prosjektkontoret i Bergen