Åsgårdstrand sykehjem

Bølgeblikk vant konkurransen om å programmere og utforme Åsgårdstrand sykehjem. Sykehjemmet ligger landlig til, med nærhet og utsikt til Oslofjorden og idylliske Åsgårdstrand. Sykehjemmet har 50 langtidsplasser differensiert for personer med ulik grad av demens og andre somatiske sykdommer, og 2 avlastning/rulleringsplasser. Atriet ligger som en liten oase med sansehage og god balanse mellom sol og skygge.
marker-icon
Vis kart
 • Tiltakshaver
  Horten kommune
 • Bruttoareal
  6 500 m²
 • Prosjektkostnad
  Ca 125 MNOK
 • Ferdigstilt
  2011
Samspillet mellom landskapsarkitekt og arkitekt er viktig. Fellesarealene med balkonger vender ut mot et flott atrium med mye vegetasjon og lys.

«Vi skryter av entreprenøren, Bølgeblikk og resten av underleverandørene. Men så la vi også betydelig vekt på deres kompetanse.»

- Bogen, prosjektleder for Horten kommune

Åsgårdstrand sykehjem ligger diskret i forhold til den eksisterende villabebyggelsen og eldreboligene i nærheten. I tillegg til sementbaserte plater er det valgt lys tegl, Bratsberg lys kloster med fargespill, i fasadene.

Ved adkomsten er fasadene brutt ved at glassfasader markerer inngangspartiet. På motsatt side kan beboerne nyte utsikten mot Oslofjorden fra en balkong.