Økern sykehjem

Økern sykehjem består av to bygninger som utgjør to uavhengige sykehjem. Den eldste delen er fra 50-tallet, tegnet av Sverre Fehn og Geir Grung og er tidligere rehabilitert. Hovedbygget fra 70-tallet er på fire etasjer og har et areal på totalt 10.000 m². Det er dette bygget som nå er rehabilitert. Hovedbygget på Økern sykehjem brukes som erstatningshjem når andre sykehjem i Oslo skal rehabiliteres.
marker-icon
Vis kart
 • Tiltakshaver
  Omsorgsbygg, Oslo KF
 • Bruttoareal
  10 000 m²
 • Prosjektkostnad
  Ca 120 MNOK
 • Ferdigstilt
  2014

Sykehjemmet er et av Norges FutureBuilt, forbildeprosjekter og er et transformasjonsprosjekt med stor grad av ombygging og rehabilitering. Energibehovet for den nyeste delen av Økern sykehjem kuttes med hele 68 prosent sammenlignet med dagens energibehov og 33,5 prosent i forhold til et referansebygg etter TEK10.

Bygget får Norges største solcelleanlegg på eget tak. Sykehjemmet er et demonstrasjonsbygg i det europeiske forskningsprosjektet «Nearly Zero Energy Neighbourhoods» (ZenN). Begge byggene omsluttes av en stor park som er en av Økerns grønne lunger. Parken ble opparbeidet med to utescener, lekeplass, sansestier, eplehage.

«Erfaringene med energieffektivisering og energiproduksjon på bygg fra Økern-prosjektet skal vi ta med oss videre.»